رفتن به بالا

اخبار سینما، تئاتر و تلویزیون

تعداد اخبار امروز : 0 خبر


  • یکشنبه ۱۸ شهریور ۱۴۰۳
  • الأحد ۴ ربيع أول ۱۴۴۶
  • 2024 Sunday 8 September

اردشیر منظم از صداپیشگان، بازیگران و مجریان رادیویی کشورمان است که صداپیشگی فیلم‌ها، انیمیشن‌ها و سریال‌های کارتونی زیادی را در کارنامه هنری خود دارد. به گزارش سینماخانه و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سیما، به بهانه اجرای آیتم «خارج از چارچوب» برنامه «سفر بخیر» گفت‌وگویی با وی انجام دادیم.  لطفاً درخصوص اجراهای تلویزیونی که تا […]

اردشیر منظم از صداپیشگان، بازیگران و مجریان رادیویی کشورمان است که صداپیشگی فیلم‌ها، انیمیشن‌ها و سریال‌های کارتونی زیادی را در کارنامه هنری خود دارد.

به گزارش سینماخانه و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سیما، به بهانه اجرای آیتم «خارج از چارچوب» برنامه «سفر بخیر» گفت‌وگویی با وی انجام دادیم. 

لطفاً درخصوص اجراهای تلویزیونی که تا به حال انجام داده‌اید، برایمان توضیح دهید.
من متولد ۱۳۴۲ در مازندران هستم و اولین کار خود در حیطه طنز را با گروه «نوروز ۷۲» آغاز کردم که با کاردان، خسروی، مدیری، نیکخواه آزاد، علی عمرانی، داریوش موفق و… همکار بودم و تجربه بسیار جالب و جذابی برایم بود.
پس از آن اجرای برنامه «صفر و یک» که از شبکه یک پخش می‌شد را به عهده داشتم و تجربه بعدی‌ام در اجرا مربوط به برنامه «ستاره‌های ۱ تا ۶» بود که مربوط به شبکه دو سیما بود و در آن سال ها نخستین پروژه کودک محسوب می‌شد و به نظرم نسخه فعلی آن «کودک شو» است که هم‌اکنون از شبکه نسیم در حال پخش است. نخستین مجموعه «تماشاخانه» شبکه پنج از دیگر اجراهای من در تلویزیون بود و آخرین کارم قبل از اجرای کنونی‌ام در «سفر بخیر»، «شب روشنی» بود که از دهه فجر سال گذشته تا نوروز امسال از شبکه جام جم پخش شده بود.

 

علاقه‌مندان به نوع اجرای شما می‌دانند که شما علاوه بر اجرا در تلویزیون در برنامه‌های رادیویی نیز فعالیت دارید. نام برنامه‌های رادیویی که اجرای آنها را به عهده داشتید را عنوان کنید.
بله؛ من علاوه بر فعالیت در بخش دوبلاژ که بعد از این سؤالتان به آن هم اشاره خواهم کرد، با برنامه‌های رادیویی هم فعالیت داشته‌ام. برنامه‌هایی همچون «شهد و شکر» در رادیو صبا، «چهارخونه» و «کوی نشاط» و «جمعه ایرانی» در رادیو ایران، «میدان لبخند» در رادیو ورزش و «اینجا شب نیست» در رادیو جوان از فعالیت‌هایم در عرصه رادیو است.

 

و در بخش دوبلاژ که اکثراً شما را با آن وادی می‌شناسند نیز برایمان بگویید.
دوبلاژ یکی از علائق من است که در این زمینه آثار بی شماری در بخش های انیمیشن، سینمایی و… داشته‌ام. آثاری همچون «فوتبالیست‌ها»، «سفرهای میتی‌کومان»، «لوک خوش‌شانس»، «افسانه شهر قالی»، «فیلشاه»، «گارفیلد»، «هری پاتر»، «قند پارسی»، «مهارت های زندگی»، «شکرستان» از جمله مهم ترین فعالیتم در عرصه دوبلاژ است.

 

چطور شد مجری آیتم «خارج از چارچوب سفر بخیر» شدید؟
برنامه «سفر بخیر» از جمله برنامه‌هایی است که در حوزه فرهنگ‌سازی جدید، طرح‌های جالب و جدیدی دارد. وقتی تهیه‌کننده برنامه از من دعوت به عمل آورد تا مجری یکی از آیتم های این برنامه باشم، خوشحال شدم چون احساس می‌کنم این برنامه فرصتی برای ارائه طرح‌های جدید است که به حوزه ترافیک و فرهنگ‌سازی جدید و در نهایت آموزش لایه‌های جدید به شیوه طنز کمک بسزایی خواهد کرد. آیتم «خارج از چارچوب» حدود یک ماه است که به برنامه «سفر بخیر» اضافه شده است و اجرای این آیتم را به من واگذار کرده‌اند. به نظر من این برنامه قابلیت آن را دارد که پیام‌های کوتاه آموزشی را به شیوه طنز به مردم منتقل کند و برای تحقق این امر نیازمند افرادی است که ایده‌های جذاب و مفید ارائه دهند و همچنین حمایت‌هایی از این نوع برنامه‌ها تا تداوم داشته باشد.

 

در حال حاضر ایده شما برای ارائه فرهنگ و آموزه‌های ترافیکی به مردم چیست؟
از آنجا که قوانین راهنمایی و رانندگی به اشکال و طرق مختلف در حال تغییر و تحول است، می‌شود با مقوله‌های آموزشی جدید که برای مخاطبان از جذابیت بیشتری برخوردار است، استفاده کرد. مثلاً سال ها پیش «سیا ساکتی» و دوستانش، آموزه‌هایی در حوزه ترافیک و حمل و نقل به مخاطبان ارائه می‌دادند که الان هم به همان شکل ولی با چیدمان قوی‌تر در زمینه انیمیشن در حال پخش است؛ نکته قابل تأمل آن است که شاید این آیتم سال ها قبل از جذابیت بالاتری برای مردم برخوردار بود ولی الان علاوه بر تکراری شدن، جنبه آموزشی آن نیز کاهش یافته است.
در حال حاضر می‌شود از ابزارهای جدیدتری برای آشنا کردن و شناساندن مسائل آموزشی به مردم استفاده کرد. مثلاً اینکه مردم علائم راهنمایی و رانندگی را فقط به صورت تئوری یا نمادین مشاهده نکنند بلکه از همین علائم راهنمایی و رانندگی می‌شود داستانک‌های جذابی تهیه کرد که با شخصیت‌بخشی به آنها، برای مردم باورپذیرتر و جذاب‌تر باشد. وقتی یک مسئله آموزشی از جذابیت بالایی برخوردار شود، بهترین تأثیر خود را خواهد داشت و نیاز به تلاش مضاعف نیست؛ به عبارت ساده‌تر «شیوه ارائه کار در این زمینه بسیار مهم است.»

 

یعنی شما در مورد قوانین راهنمایی و رانندگی، ایده جدیدی دارید؟
البته من در جایگاهی نیستم که به جای همکاران پلیس راهور ناجا، نظر بدهم ولی باید بگویم وظیفه قانونگذار، ارائه قانونی درست و عاری از خطا است زیرا با کوچک ترین اشتباه یا اصطلاحاً آزمون و خطا در وضع کردن قانون، جنگی صورت می‌پذیرد که قانون را تبدیل به ضد قانون می‌کند. به عنوان مثال جریمه‌ها اضافه می‌شود تا مردم به خاطر افزایش جریمه‌ها در زمینه راهنمایی و رانندگی، کمتر خلاف کنند ولی گاهی همین امر منجر به بروز اتفاقات جدیدی می‌شود؛ شخصی که متمول است حاضر است خلاف کند و جریمه آن را هم بپردازد و شخصی که از نظر مالی در رتبه پایینی قرار دارد، آسیب می‌بیند در نتیجه خلافِ اصلی از بین نرفته و حتی می‌توانم بگویم کمتر هم نخواهد شد.
نمونه دیگر نتیجه برخی قانون گذاری‌ها که منجر به ضد قانون شده، دست کاری پلاک خودروها است که راننده از چراغ قرمز می‌گذرد، خلاف می‌کند، سرعت غیرمجاز دارد و…. ولی با پوشاندن پلاک وسیله نقلیه خود، از قانونی که وضع شده، می‌گریزد و یا با مخدوش کردن پلاک وسیله نقلیه خود منجر به بروز مشکلات عدیده‌ای برای صاحب پلاک خودروی دیگر می‌شود و همین امر منجر به ضدقانون می‌شود چون نه تنها معضل اصلی برطرف نشده بلکه برای فردی که اصلاً مقصر نیست و بعضاً روحش از تخلف به وقوع پیوسته خبر ندارد، مشکل جدیدی ایجاد می‌کند که حتی در مواردی مجبور می‌شود جریمه‌ عملی را پرداخت کند که مرتکب آن خلاف نشده است.
یا برای عبور آمبولانس در خط ویژه و خیابان، تدبیر خاصی اندیشیده نشده و چه بسا بیمارانی که به دلیل دیر رسیدن به مراکز درمانی جان خود را از دست می‌دهند و سال ها است این مشکل وجود دارد در حالی که با تدبیری ساده، این معضل برطرف خواهد شد و با کمی همدلی و آموزش به رانندگانی که در مسیر آمبولانس هستند، نه تنها راه عبور برای آمبولانس باز می‌شود بلکه نیاز نیست خودروهای دیگر برای جایگزینی در مسیر آمبولانس با هم دچار چالش شوند و من حتماً سعی می‌کنم به این مورد و مواردی از این دست در قسمت های آیتم «چارچوب» اشاره داشته باشم.

 

و سخن پایانی؟
امیدوارم روزی را شاهد باشیم که همه مردم با رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی، برای خودشان و دیگران آرامش به ارمغان آورند و همین آرامش داشتن فردی، خانواده‌های خوب و شاد و در نهایت منجر به جامعه شاد عاری از هرگونه تخلف شود.

برنامه «سفر بخیر» کاری از گروه اجتماعی اقتصادی شبکه دو سیما با مشارکت پلیس راهور ناجا به تهیه‌کنندگی سیدجواد سیدمحسنی و اجرای سعید شیخ‌زاده است که سه‌شنبه‌ها و چهارشنبه‌ها حوالی ساعت ۲۲:۱۰ از شبکه دو سیما پخش می‌شود.

اخبار مرتبط

نظرات



آخین اخبار