رفتن به بالا

اخبار سینما، تئاتر و تلویزیون

تعداد اخبار امروز : 0 خبر


  • یکشنبه ۱۸ شهریور ۱۴۰۳
  • الأحد ۴ ربيع أول ۱۴۴۶
  • 2024 Sunday 8 September

زمانی که عموم ژانرهای مهم سینما در سینمای ایران مغفول مانده است، حضور یک ستاره مانند «شهرام حقیقت» دوست برای نقش آفرینی درست در ژانرهای مختلف، فرصت و وزنه بزرگی برای اعتلای سینمای ایران است. سینما، رابطه مستقیم نانوشته‌ای با چشم‌های رنگی دارد. همه ما در نمونه‌های متعددی از بازیگران ایرانی و غیر ایرانی چشم […]

زمانی که عموم ژانرهای مهم سینما در سینمای ایران مغفول مانده است، حضور یک ستاره مانند «شهرام حقیقت» دوست برای نقش آفرینی درست در ژانرهای مختلف، فرصت و وزنه بزرگی برای اعتلای سینمای ایران است.

سینما، رابطه مستقیم نانوشته‌ای با چشم‌های رنگی دارد. همه ما در نمونه‌های متعددی از بازیگران ایرانی و غیر ایرانی چشم رنگی به خاطر داریم که چشم‌هایشان در کنار دیگر توانایی‌هایشان، باعث ورود آن‌ها به خانواده بازیگران شده است؛ از واکین فینیکس، کریستین بیل، لئوناردو دی کاپریو، تام هنکس و راسل کرو که بزرگان سینمای جهان هستند گرفته، تا ستاره‌های سینمای ایران مانند پارسا پیروزفر، مصطفی زمانی، بابک حمیدیان، پژمان بازغی و البته شهرام حقیقت دوست، که بازیگرانی چشم‌ رنگی هستند که شاید بیشتر از پرفورمنس و اکت‌های صورت و بدنشان، چشم‌هایشان قلاب را در ذهن و چشم‌های مخاطب می‌اندازد.

چشم‌رنگی بی‌حاشیه سینمای ایران

بازیگران چشم رنگی سینمای ایران را می‌توان به پرحاشیه و بی حاشیه تقسیم بندی کرد، پرحاشیه‌هایی که سبک زندگی، واکنش‌های اجتماعی، انتخاب پروژه‌ها، مصاحبه‌ها و… آن‌ها را در مرکز داغ دیده شدن قرار می‌دهد و از آن طرف بازیگران بی‌حاشیه‌ای که مصاحبه زیادی از آن‌ها وجود دارد، نه در مراسم‌های سینمایی و غیر سینمایی زیادی حاضر می‌شوند و عموما هم انتخاب‌های درستی برای پروژه‌های سینمایی و سریال و تئاترهای خود دارند، که مصطفی زمانی، بابک حمیدیان و البته شهرام حقیقت دوست که بهانه نگارش این گزارش است، از جمله همین بازیگران بی‌حاشیه است. بازیگری که به تازگی با فیلم سینمایی «قلب رقه» به کارگردانی خیرالله تقیانی پور روی پرده‌ سینماهای سراسر کشور حاضر می‌شود. حقیقت دوست در در ادامه قصد داریم برشی از فعالیت حرفه‌ای این هنرمند را بررسی کنیم.

ستاره‌‌ای برای تمامی ژانرها

شهرام حقیقت دوست که نام بردیم، حالا بازیگر ۵۳ ساله‌ای است که در ابتدای ورود به چهارمین دهه از فعالیت سینمایی خود، به تازگی در سریال «مرداب» درخشیده است و حالا قرار است که در سریال «برتا» به کارگردانی امیرحسین ترابی، باردیگر نقش یک پلیس را بازی کند و برای هفتمین بار حضور در یک سریال شبکه نمایش خانگی را در کارنامه موفق خود بنویسد.

قطعا شهرام حقیقت دوست در سریال‌، فیلم سینمایی و تئاترهای غیرموفق متعددی حضور داشته است، اما از حق که نگذریم این بازیگر نقش ‌آفرینی ضعیف و یا حتی کمی متوسط از خود نشان نداده است و همیشه در یک سطح استاندارد و یا بالاتر از آن‌ها مقابل دوربین قرار گرفته است.

شاخص‌ترین مصاحبه بازیگری که مصاحبه نمی‌کند

شهرام حقیقت دوست در مرداد ۱۳۹۶ مهمان مهران مدیری در برنامه دورهمی شده بود. این مصاحبه و گفتگوی او جزو معدود مصاحبه‌های این هنرمند است؛ حقیقت دوست در این برنامه خاطره‌ای از سریال «خط قرمز» و همکاری با مرحوم حسین پناهی در تئاتر گفت، مهران مدیری هم به عنوان میزبان درباره شحصیت او گفته بود: «تو خیلی آدم آرومی به نظر می‌رسی، اما در واقع خیلی شیطنت‌های خاصی داری و پشت صحنه خیلی مردم آزاری میکنی که شهرام حقیقت دوست در پاسخ گفت: قبلا که جوانتر بودم بیشتر شیطنت می‌کردم، اما الان آدم آرام‌تری شده‌ام .

نحوه ورود شهرام حقیقت دوست به دنیای بازیگری

شهرام حقیقت دوست در دورهمی درباره نحوه ورودش به دنیای بازیگری اشاره کرده بود: «من در دانشگاه هم موسیقی قبول شدم و هم نمایش، اما در مصاحبه موسیقی رد شدم و نمایش را ادامه دادم و به واسطه دانشگاه و تئاتر وارد این حرفه شدم . سرانجام به تهران آمدم و اولین تئاتر حرفه‌ای ام را در سال ۷۵ با مرحوم حسین پناهی آغاز کردم.» وی درباره شخصیت زنده یاد حسین پناهی گفت: «حسین پناهی آدم بی نظیری بود. در زمانی که ما نمایش «اشک‌ها و لبخندها» را با حسین پناهی کار می‌کردیم این کار باب میل خودش نبود به همین دلیل با اجازه سازمان نمایش را تغییر داد. یک روز روی صحنه آمد و به هرکدام از ما یک کاغذ داد و گفت هر نقشی که دوست دارید بازی کنید روی آن بنویسید و براساس آرزوی ما برای ایفای آن نقش نمایشنامه‌ای نوشت به نام «چیزی شبیه زندگی» و ما آن را اجرا کردیم و مورد استقبال هم قرار گرفت.»

چرا حقیقت دوست بی‌حاشیه است؟

برآیند شهرت و دیده شدنی که شهرام حقیقت دوست با نقش آفرینی در سریال «خط قرمز» به دست آورده بود، برای این بازیگر مثبت نبود، وی در گفتگوی با مهران مدیری به این نکته اشاره کرد و توضیح داد: «بعد از سریال «خط قرمز» اتفاقات بسیار خوبی رخ داد، اما اتفاقات بد بعد از این سریال بیشتر بود و من بعد از این سریال خیلی اذیت شدم. در آن زمان مردم آدرس و شماره تلفن منزل من را پیدا کرده بودند و مدام من را آزار می‌دادند، تا جایی که مادرم که چند روز از شهرستان به منزل من آمده بود از ترس آزار و اذیت‌ها خیلی زود برگشت و من حتی مجبور شدم خانه‌ام را عوض کنم. من پیش از این ماجرا شهرت را دوست داشتم، اما با اتفاقاتی که بعد از سریال «خط قرمز» برایم رخ داد از شهرت و دیده شدن فاصله گرفتم و سعی کردم کمتر مصاحبه کنم و کمتر به مرسام‌ها و مهمانی‌ها بروم و کمتر حاشیه‌ساز باشم.»

بازیگری که انتخاب کارگردان‌های بزرگ است

حقیقت دوست هیچ‌گاه کم‌کار نبوده است و در همه سال‌های فعالیتش حداقل یک تئاتر، یک سریال، یک فیلم سینمایی را در کارنامه دارد و بیشتر خودش را در معرض دید مخاطبان نمایش و تئاتر قراره داده است. نقش آفرینی‌های این بازیگر چشم رنگی طیف گسترده‌ای را شامل می‌شود و حقیقت دوست توانسته تسلط بازی در ژانرهای متنوعی مانند جنایی، کمدی، ملودرام، تاریخی، درام و اکشن را به رخ کارگردان‌ها و تهیه کنندگان بکشد و همین امر باعث شده کارگردان‌های مطرحی مانند داریوش مهرجویی، اصغر فرهادی، داوود میرباقری، محمدحسین لطیفی، بهرام بهرامیان، داریوش فرهنگ، پوران درخشنده، حمید نعمت‌الله، سیروس الوند، محمدعلی سجادی، محمدعلی باشه آهنگر و… را برای بازی گرفتن از او علاقه مند کند.

موفق و البته بدشانس در آثار آیینی و تاریخی

موفقیت‌های او تنها منحصر به همین‌ سال‌های پرکار او که منجر به حضور در چهار سریال شبکه نمایش خانگی «آمستردام»، «خون سرد»، «مرداب» و «برتا» و حضور در دو فیلم سینمایی «قلب رقه» و «باغ کیانوش» نمی‌شود. حقیقت دوست بعد از دیده شدن در سریال «خط قرمز» ساخته قاسم جعفری، در فاصله زمانی کمی قرداد‌های حضورش در دو سریال بزرگ و تاریخی صداوسیما را امضا کرد که سریال «مختارنامه» ساخته داوود میرباقری، با نقش ابن حر، استعدادهای او را بیشتر نمایان کرد، اما سریال ناکام «ثارالله» که قرار بود به کارگردانی شهریار بحرانی که نیمه کاره ماند، نگذاشت نقش آفرینی او در نقش یزید بن معاویه را در خاطره سینمایی مردم ایران ثبت کند.

البته این بازیگر تجربه تاریخی ناموفق دیگری هم دارد که نگذاشت در سومین همکاری اش با داوود میرباقری، نقش یک جنگجوی ایرانی در برهه تاریخی حمله مغول به ایران را در سریال «ماه تی تی» ایفا کند. این ناکامی و یا بدشانسی‌های حقیقت دوست در سینماها دامن او را گرفته است و این بازیگر سه فیلم سینمایی دارد که هنوز اکران نشده‌اند؛ فیلم‌های «لابی» ساخته محمد پرویزی و «آن‌جا همان ساعت» ساخته  سیروس الوند خبری از اکران آن‌ها به گوش نمی‌رسد و فیلم پر سروصدای «قاتل و وحشی» ساخته حمید نعمت الله هم هنوز توقیف است.

 قهرمانِ «قلب رقه»

آخرین فیلم سینمایی شهرام حقیقت دوست که اکران عمومی قابل قبولی داشت، «سرو زیر آب» ساخته باشه آهنگر است و بعد از آن در «معکوس» ساخته پولاد کیمیایی بازی کرد که خود فیلم چنگی به دل نزد و دو فیلم «آنجا همان ساعت» ساخته سیروس الوند اکران نشد و «قاتل و وحشی» حمید نعمت الله هم که توقیف شد.

حالا قرار است که حقیقت دوست با فیلم سینمایی «قلب رقه» به کارگردانی خیرالله تقیانی پور و تهیه کنندگی سعید پروینی که پخش آن را شهر فرهنگ برعهده دارد اکران خود را در سینماهای سراسر کشور تجربه کند. «قلب رقه» اولین اثر سینمایی تقیانی پور است که به گفته او دلیل همکاری با شهرام حقیقت دوست، بعد از همکاری در نمایش «کلنل» در سال ۱۳۹۶ زمینه سازی شد.

تقیانی پور که در سریال «نجلا» به بافت و ساختار سینمایی که روای مناطق عرب نشین است تسلط پیدا کرده بود و با سریال «ترور» تجربه سینمای امنیتی و اطلاعاتی را کسب کرده است، در فیلم سینمایی «قلب رقه» به سراغ سوژه‌ای رفته است که حول محور داعش می‌چرخد و در پایتخت داعش در سوریه یعنی شهر رقه روایت می‌شود.

حقیقت دوست که تجربه نقش آفرینی به عنوان یک مامور نظامی و امنیتی را در «خون سرد» داشته است و در «مختارنامه» صحنه‌های اکشن و جنگی متعددی را بازی کرده است، در «قلب رقه» در سطح یک بازیگر حرفه‌ای ژانر اکشن  و با موضوعیت مسائل امنیتی و اطلاعاتی ظاهر شده است و مخاطب را با یک قهرمان که کاملا واقع بینانه شکست می‌خورد، پیروز می‌شود، تصمیم می‌گیرد، موفق می‌شود و خطا می‌کند مواجه می‌شویم و در کارنامه حقیقت دوست هم مانند دیگر فعالیت‌هایش می‌تواند برگ برنده مهمی باشد.

لازم به ذکر است که حقیقت دوست در چهل‌ودومین جشنواره فیلم فجر به غیر از حضور در «قلب رقه»، در فیلم سینمایی «باغ کیانوش» که برای مخاطب کودک و نوجوان توسط رضا کشاورز حداد ساخته شده است، نقش آفرینی کرده است که حضور و توانایی او در یک فیلم برای یک جامعه مخاطب بسیار متفاوت از نظر سنی و علاقه‌های سینمایی، یکی دیگر از ظرفیت‌های حقیقت دوست است.

در ادامه آمار فعالیت‌های حرفه‌ای شهرام حقیقت دوست را در سینما، تئاتر و فیلم کوتاه مشاهده می‌کنید:

سینما:

۲۵ فیلم سینمایی بین سال‌های ۱۳۷۶ تا ۱۴۰۲

تئاتر:

۲۸ نمایش که دو نمایش « همسایه آقا» و «مضحکه شبیه قتل» به کارگردانی حسین کیانی که هر کدام دوبار در سالن‌های مختلف اجرا شد، بین سال‌های ۱۳۷۶ تا ۱۳۹۶

سریال تلویزیونی:

۱۱ مجموعه بین سال‌های ۱۳۷۴ تا ۱۳۹۴

شبکه نمایش خانگی:

۷ مجموعه بین سال‌های ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۳

فیلم کوتاه:

فیلم کوتاه «شب چره» ساخته مهدی محمدنژادیان

«لازم به ذکر است که حقیقت دوست و محمدنژادیان در فیلم سینمایی «کلاشینکف» و «شوق پرواز» در مقام بازیگر و فیلم‌نامه نویس همکاری داشته اند.»

جوایز و نامزدی‌ها در جشنواره‌های داخلی

نامزد بهترین بازیگر مرد/ چهل‌ودومین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر/ ۱۴۰۲/ «قلب رقه»

جایزه سوم بازیگری/ پانزدهمین دوره جشنواره تئاتر فجر/ ۱۳۷۵/ «ابتدا با عشق انتها از عشق»

نامزد بهترین بازیگر اول مرد/ هفتمین جشن سینمای ایران/ ۱۳۸۲/ «جنایت»

نامزد بهترین بازیگر مرد/ بیست‌ونهمین جشنواره تئاتر فجر/ ۱۳۸۹/ «ابرهای پشت حنجره»

بهترین بازیگر مرد/ جشنواره تئاتر مقاومت/ ۱۳۹۰/ «خاموشی دریا»

بهترین بازیگر مرد/ جشن سالانه بازیگر/ ۱۳۹۱/ «خاموشی دریا»

نامزد تندیس حافظ بازیگر کمدی سریال/ جشن دنیای تصویر/ ۱۳۹۲/ «خداحافظ بچه»

ستاره‌ مکملی که ما می‌شناسیم

شهرام حقیقت‌ دوست را با نقش ناصر در «خط قرمز»، شهید سعید خجسته‌فر در «شوق پرواز»، عبیدالله بن حر در «مختارنامه»، مرتضی در «خداحافظ بچه»، سرگرد طلوعی در «خون سرد»، استوار آب‌پرور در «شاهگوش»، دزد در «صبح روز هفتم»، ایرج در «مرداب» و همچنین نقش‌آفرینی در فیلم‌های «غوغا»، «چند می‌گیری گریه کنی»، «کلاشینکف»، «زرد»، «هیلانه»، «زیر سقف دودی»، «سرو زیر آب»، «مخمصه»، «عطش»، «لابی» و… به یاد می‌آوریم که نقش آفرینی‌های مهمی از این بازیگر است؛ به امید آنکه فیلم «قاتل و وحشی» نیز روزی اکران شود تا احتمالا یکی از مهم‌ترین نقش‌آفرینی‌های او و یا مهم‌ترین کاراکتر و پرسوناژهای مهم و ماندگار سینمای ایران را در فیلم نعمت‌الله ببینیم.

تعداد آثاری که شهرام حقیقت‌دوست در آنها حضور دارد زیاد است و او را می‌توان یکی از بازیگران موفق در نقش‌های مکمل در سینمای ایران دانست که متاسفانه آن‌طور که ظرفیت داشته، نقش‌های چالشی متنوع به عنوان نقش اول مرد به او پیشنهاد نشده و کمتر از توانایی و استعداد و جذابیت شمایلش، مورد استفاده قرار گرفته شده است.

حقیقت‌دوست گزینه بسیار خوبی برای نقش‌های چه مثبت و چه منفی در فیلم‌ها و سریال‌های پلیسی و جنایی است و به خوبی می‌تواند رل کارآگاه‌ها، پلیس‌ها، نیروهای امنیتی، قهرمانان اکشن و از طرف دیگر، خلافکاران، آدمکشان، جاسوس‌ها و نیروهای دشمن را بازی کند. در سینمای ایران چون فیلم‌های ژانر مغفول مانده و به تبع آن بازیگران مخصوص ژانرهای پر زد و خورد کم داریم، شهرام حقیقت‌دوست می‌تواند یکی از وزنه‌ها برای اعتلای این جنس سینما باشد.

انتهای پیام/

اخبار مرتبط

نظرات



آخین اخبار