- دوشنبه 5 آذر 1403 - 15:05
- کد خبر : 158788
- سینمای ایران
نشست رسانه ای هجدهمین جشنواره فیلم مقاومت صبح امروز دوشنبه ششم آذرماه در حسینیه جماران برگزار شد. به گزارش سینماخانه؛ در ابتدای این نشست و پس از تلاوت آیاتی چند از قرآن مجید و پخش سرود جمهوری اسلامی ایران، مجری مراسم با حضور پشت تریبون و پس از قرائت شعری در رثای مقاومت و با […]
نشست رسانه ای هجدهمین جشنواره فیلم مقاومت صبح امروز دوشنبه ششم آذرماه در حسینیه جماران برگزار شد.
به گزارش سینماخانه؛ در ابتدای این نشست و پس از تلاوت آیاتی چند از قرآن مجید و پخش سرود جمهوری اسلامی ایران، مجری مراسم با حضور پشت تریبون و پس از قرائت شعری در رثای مقاومت و با مضمون انتظار حضرت ولیعصر (عج) قرائت کرد و با یادی از شهیده مقاومت معصومه کرباسی و با حضور مسئولین جشنواره هجدهم مقاومت، ضمن تجلیل از پدر و پسر این شهیده، از تصویری مزین به ایشان رونمایی شد. سپس جلال غفاری قدیر دبیر جشنواره ضمن عرض خیر مقدم به اصحاب رسانه به تشریح نکاتی پیرامون این رویداد پرداخت و گفت: برخلاف سایر جشنواره ها که طبق عرف در مرکز شهر برگزار می شود این بار به دعوت حضرت امام خمینی (ره) در محل حسینیه جماران همگی شما به این دعوت لبیک گفتید و حضور یافتید و آن هم در روز بسیج که شاید قرار بود این نشست زودتر برگزار شود ولی با عنایت پروردگار در چنین روز مبارکی اتفاق افتاد. وی ادامه داد سینمای مقاومت صرفاً یک سینما در کنار جنس سینماهای دیگر نیست بلکه یک گفتمان است و همچون روحی بر پیکره فضای جنگ و خشونت و ظلمی است که اکنون در جهان سایه افکنده و مقاومت به مثابه جریانی انسان ساز و سینمای مقاومت، سینمایی مطالبه گر و رو به جلو است نه منفعل.
مقاومت زاییده حکمرانی از بالا نیست بلکه پدید آمده از نهادهای مردمی است و از دل آحاد شکل می گیرد و معادل آرامش روحی است و سینماگر مقاومت بیانگر آن است. غفاری به فیلم منتشر شده از لحظه شهادت یحیی سنوار اشاره داشت که توانست با انتشار در سطح دنیا، تکانی عمیق در روح بشریت ایجاد کند. دبیر جشنواره به ذکر فرازی از مقاله ای نوشته شهید آوینی اشاره داشت : «بسیج، خط شکن و سینمای انقلاب باید خاکریزهای غرب را فتح کند، راه و روش های ما می بایست متفاوت از غرب باشد». غفاری گفت: سینمای مقاومت از فرش قرمز عبور نمی کند بلکه از جماران هست. آرمان مقاومت و غزه می بایست رسالت سینمای مقاومت و جشنواره فیلم مقاومت باشد تا بتواند جرثومه فساد و ایجاد کننده پادگان نظامی در منطقه یعنی آمریکا را محو نماید.
در ادامه این نشست محمد حسینی مدیر عامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس گفت: استفاده ابزاری از سینما در جهان در جهت مشروعیت بخشی پوشالی رژیم صهیونسیتی در سه گام اتفاق افتاد: گام اول تطهیر و مظلوم نمایی یهودیان در فیلم هایی مثل پیانیست و فهرست شیندلر که با دروغ پردازی زمینه را برای داشتن یک سرزمین برای خود فراهم کردند.
گام دوم اینکه از سینما استفاده کردند تا خود را نماینده یهودیان عالم بنامند در صورتیکه آنها دین نداشتند و نمونه این رویکرد فیلمی مثل ده فرمان است.
و در گام سوم خود را قوم برگزیده نامیدند و از این منظر در موقعیتی بالاتر خود را پنداشتند و از سینما برای تئوریزه کردن آن بهره بردند.
حسینی با اشاره به فیلم طالع نحس این اثر را به شکلی بازنمایی سران رژیم صهیونیستی و از جمله نخست وزیر آن، نتانیاهو دانست.
او به خلا پرداختن به موضوعاتی همچون جزایر سه گانه در سینمای ایران نیز اشاره داشت.
در بخش دیگر دبیر جشنواره فیلم مقاومت به بیان نکات اجرایی جشنواره هجدهم پرداخت و شعارآن را: گفتمان مقاومت: طوفان الاقصی، آزادی قدس شریف دانست و خبر داد که جشنواره مقاومت به عنوان جشنواره رتبه یک ازطرف بنیاد نخبگان انتخاب شده است و افراد زیر ۳۰ سال شرکت کننده از تمامی مزایای نخبگی بهره مند می شوند و جشنواره هجدهم در ۱۸ کشور با دبیرخانه مستقل و در ۸ بخش برپا می گردد و حضور تولیدات هوش مصنوعی از نقاط تمایز جشنواره امسال می باشد.
در بخش دیگری از این نشست پوستر جشنواره هجدهم مقاومت رونمایی و دبیر جشنواره به پرسش های اصحاب رسانه پاسخ گفت.
پایان بخش نشست صحبت های پدر شهیده کرباسی بود.
سینماخانه / حمید عبدالحسینی
نظرات