رفتن به بالا

اخبار سینما، تئاتر و تلویزیون

تعداد اخبار امروز : 12 خبر


  • چهارشنبه ۸ بهمن ۱۴۰۴
  • الأربعاء ۹ شعبان ۱۴۴۷
  • 2026 Wednesday 28 January

فیلم مستند «اشک پیر حرا» به کارگردانی فرشید ایران‌پرست در نهمین جشنواره تلویزیونی مستند حضور دارد و امشب دوشنبه ۶ بهمن ۱۴۰۴ از شبکه مستند سیما پخش می‌شود. به گزارش سینماخانه و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سیما، ایران‌پرست درباره سوژه فیلم مستند خود گفت: «اشک پیرحرا»، درباره پیرمردی روستایی به نام خالو درویش شریفی […]

فیلم مستند «اشک پیر حرا» به کارگردانی فرشید ایران‌پرست در نهمین جشنواره تلویزیونی مستند حضور دارد و امشب دوشنبه ۶ بهمن ۱۴۰۴ از شبکه مستند سیما پخش می‌شود.

به گزارش سینماخانه و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سیما، ایران‌پرست درباره سوژه فیلم مستند خود گفت: «اشک پیرحرا»، درباره پیرمردی روستایی به نام خالو درویش شریفی است که در روستای هفت رنگو در جزیره قشم زندگی می‌کند. او وقتی متوجه می‌شود که جنگل‌های حرا براساس عوامل مختلف زیست‌محیطی در حال از بین رفتن هستند و اصلی‌ترین منبع درآمدی بومی‌ها در حال کاهش است، خودش تصمیم ‌می‌گیرد که دست به ترمیم جنگل‌های حرا زده و شروع به کاشت درخت می‌کند. جالب است که در ابتدا خودش به تنهایی این اقدام را شروع می‌کند، اما آرام آرام روستاییان با او همراه می‌شوند. در حال حاضر که حدود ۱۰ سال از اولین اقدامات خالو درویش می‌گذرد، تقریبا همه مردم به این فرهنگ رسیده‌اند که باید هر سال برای بازسازی جنگل حرا، درخت بکارند.وی درباره آشنایی خود با این سوژه گفت: من اصالتا اهل بندرعباس هستم و فیلم‌های مستند زیادی را در قشم ساخته‌ام. بیش از ۱۰ فیلم در این منطقه ساخته‌ام و کمابیش با بومی‌ها آشنا هستم. مشغول تصویربرداری یکی از فیلم‌هایم بودم که به صورت تصادفی خالو درویش را دیدم و از فعالیتش باخبر شدم. با او بیشتر آشنا شدم و ارتباط‌مان شکل گرفت. خود او نیز بسیار تمایل داشت که فیلمی با همین موضوع ساخته شود، چرا که معتقد بود ساخت فیلم از این اقدام نوعی تبلیغ و فرهنگسازی است و می‌تواند به حیات جنگل‌ها بیشتر کمک کند. متاسفانه خالو درویش ۵-۶ ماه پیش فوت کرد و این مستند به یادگار از او باقی ماند.
ایران‌پرست درباره تحقیق و پژوهش این مستند توضیح داد و گفت: در ابتدا کمی با نزدیکان و دوستان خالو درویش صحبت کردم و جزییات بیشتری درباره پیشینه جنگل‌ها و فعالیت او را جویا شدم. سپس فیلمنامه نوشتم و وارد گفت‌وگو با خالو درویش شدم. جالب است بدانید که پسر او نیز یک بومگردی در منطقه راه‌اندازی کرده و با این کار توانسته جمع زیادی از مردم روستا را سرکار ببرد. وضیعیت آنجا به گونه‌ای است که کمتر می‌توان آدم بیکار پیدا کرد.
او به روند تولید این مستند اشاره کرد و گفت:
نزدیک به یک سال و نیم و درگیر تصویربرداری بودم. به دلیل شرایط خاص جنگل‌های حرا، کاشت درخت به سادگی نیست و باید در ابتدا دانه‌چینی صورت بگیرد. به این صورت که در ابتدا دانه را در فضای گلخانه‌ای و بیرون از جنگل می‌کارند و سپس آن را به دریا می‌برند. خالو درویش، خودش این روش ابتکاری را برای کاشت درختان پیدا کرده بود و می‌گفت که اگر غیر از این شیوه، کاشت صورت بگیرد، گیاه به عمل نمی‌آید.
این فیلمساز مستند درباره دلیل نامگذاری فیلمش گفت: خالو درویش را بومی‌ها به پیر حرا می‌شناختند، چرا که بخش مهمی از زندگی‌اش را وقف این جنگل‌ها و احیای آنها کرده بود. او بسیار ناراحت بود و دلهره داشت که مبادا این جنگل‌ها از بین برود و اشک می‌ریخت و به همین دلیل اسم فیلم را این‌گونه انتخاب کردم.
عوامل تولید این مستند عبارتند از: تدوین و کارگردانی و فیلمنامه: فرشید ایران‌پرست، تهیه‌کننده و تصویربردار: سعید ماندگاری و صدا بردار: حامد دهقانی.
براساس این گزارش، فیلم مستند «اشک پیر حرا» امشب دوشنبه ۶ بهمن ۱۴۰۴ ساعت ۱۹ از شبکه مستند سیما پخش می‌شود و بازپخش‌های آن بامداد فردا ساعت ۰۰:۰۰ و ۹ صبح است.

اخبار مرتبط

نظرات



آخین اخبار