رفتن به بالا

اخبار سینما، تئاتر و تلویزیون

تعداد اخبار امروز : 11 خبر


  • جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • الجمعة ۱۷ شوال ۱۴۴۵
  • 2024 Friday 26 April

به گزارش سینماخانه و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سیما؛ برنامه جشن رمضان شب گذشته میزبان کارآفرین حوزه فناوری هسته‌ای بود. سید رضا رفیعی مجموعه ساخت سامانه پرتودهی گاما را مدیریت می‌کند در برنامه دیشب از فواید فناوری پرتودهی گاما صحبت کرد. وی همچنین در این برنامه از ضرر‌های محصولاتی که به صورت شیمیایی […]

به گزارش سینماخانه و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سیما؛ برنامه جشن رمضان شب گذشته میزبان کارآفرین حوزه فناوری هسته‌ای بود. سید رضا رفیعی مجموعه ساخت سامانه پرتودهی گاما را مدیریت می‌کند در برنامه دیشب از فواید فناوری پرتودهی گاما صحبت کرد. وی همچنین در این برنامه از ضرر‌های محصولاتی که به صورت شیمیایی نگهداری می‌شوند گفت و راه‌های برطرف کردن چنین مشکلاتی را با بینندگان به اشتراک گذاشت.

کارآفرین حوزه فناوری هسته‌ای گفت: حدود ۱۰ سال است که در حوزه فناوری هسته‌ای فعالیت دارم. ما در مجموعه مشغول به ساخت سامانه پرتودهی گاما هستیم که به منظور سلامت انسان‌ها تولید می‌شوند؛ به زبان ساده در گذشته برای نگهداری از مواد غذایی آن‌ها را خشک می‌کردند. از آنجایی که در آفتاب اشعه گاما وجود دارد ماده‌ای که در مقابل آن قرار می‌گیرد استریل می‌شود. حوزه پرتو دهی گاما نیز چنین عملی را با قدرت بیشتر در سطح وسیع‌تری صورت می‌دهد. با پرتو دهی ماندگاری محصولاتی مانند سیر و پیاز بسیار افزایش پیدا می‌کند و دیگر جوانه نمی‌زنند. این عمل برای انبار کردن محصولات بسیار کارآمد است و می‌شود از آن در صادرات نیز استفاده کرد.

سید رضا رفیعی ادامه داد: در فناوری پرتودهی هیچ ماده‌ای پرتوزا نمی‌شود و بیش از ۶۰ سال است که در سطح جهانی مورد استفاده قرار می‌گرد. سازمان‌هایی مانند بهداشت جهانی نه تنها این روش را تایید می‌کنند بلکه از شرکت‌ها می‌خواند تا این مسیر را پیش بگیرند و از پرتودهی استفاده کنند چرا که مواد شیمیایی به زندگی انسان بسیار آسیب رسانده‌اند و باید کنار گذاشته شوند.

وی افزود: مواد نگه‌دارنده‌ شیمیایی که به سوسیس، کالباس، داروهای گیاهی و سبزی‌ها زده می‌شوند بسیار خطرناک و حتی سرطان‌زا هستند اما در مقابل پرتودهی کاملا ایمن و تایید شده است. پرتودهی کاملا روش فیزیکی به حساب می‌آید و به هیچ‌وجه شیمیایی نیست. این کار استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای به حساب می‌آید که به کاهش ضایعات کمک می‌کند و بسیار در حفظ محیط زیست تاثیر می‌گذارد.

او گفت: ما در حال حاضر بیش از ۱۰ میلیون دلار در تهیه و نگهداری محصولات به صورت شیمیایی ضرر می‌کنیم که با استفاده از پرتودهی می‌توانیم جلوی آن را بگیریم. محصولاتی که پرتودهی می‌شوند نشانی با عنوان رادورا دریافت می‌کنند که صحت فعالیت پرتودهی را تایید می‌کند.

کارآفرین حوزه فناوری هسته‌ای  اظهار کرد: من سال ۱۳۸۹ کار خود را در این صنعت شروع کردم و در ابتدا دیدگاه کاملا مثبتی نداشتم. باید بگویم امروزه فضای کار از سال‌های پیش بسیار بهتر است و دولت قوانین بسیاری را برای توسعه کسب‌وکارها تصویب می‌کند. من پیش از آغاز فعالیت خود نیز در حوزه فناوری فعالیت داشتم که متاسفانه با شکست مواجه شدند. من دانش هسته‌ای نداشتم و مدیریت خوانده بودم اما به کمک همکارانم توانستم به موفقیت برسم.

(بخش دوم)

سید رضا رفیعی گفت: انگیزه اصلی برای فعالیت در این حوزه علاقه شخصی من بود با این وجود حوزه گاما مسیری بود که بدون برنامه‌ریزی قبلی وارد آن شدم. موفقیت من کار یک تیم و جمعیت است که به صورت یک شبه و با فعالیت یک نفر صورت نگرفته است. ما توانستیم در بزرگ‌ترین رویداد هسته‌ای جهان، درست هشت روز پس از خروج ترامپ از برجام، قراردادی را امضاء کنیم تا شبکه‌ای از سامانه پرتودهی در ایران ساخته شود. این اتفاق بسیار بزرگ بود و ضربه قابل توجهی به ترامپ به حساب می‌آمد.

وی افزود: مجموعه‌ ما حاضر است بجای استخدام مددجویان به حامیان آن‌ها کمک کند تا مجموعه‌های پرتودهی ایجاد کنند یا آنکه مددجویان را وارد صنعت پرتودهی سبزیجات کند.

ویژه برنامه جشن رمضان که هر شب ساعت ۲۱:۴۰ به تهیه کنندگی  کاوه امیری جاوید از شبکه ۵ سیما پخش می شود، شب گذشته با حضور کارآفرین حوزه فناوری هسته‌ای بر روی آنتن رفت. در این برنامه پس از پخش آیتم‌ها، نماهنگ و اجرای موسیقی ؛ قدسیه صالحی و بابک افرا با سید رضا رفیعی به گفت و گو نشستند.

اخبار مرتبط

نظرات



آخین اخبار