رفتن به بالا

اخبار سینما، تئاتر و تلویزیون

تعداد اخبار امروز : 16 خبر


  • چهارشنبه ۱۴ مرداد ۱۴۰۵
  • الأربعاء ۲۰ صفر ۱۴۴۸
  • 2026 Wednesday 5 August
  • چهارشنبه 14 مرداد 1405 - 16:28
  • کد خبر : 190340
  • هنرمندان
  • چاپ خبر : وحید رونقی: اربعین را ساده روایت نکنیم

وحید رونقی، مجری تلویزیون و گوینده رادیو، درخصوص تمایز تولید محتوا پیرامون اربعین با سال‌های گذشته با توجه به تجربیات متفاوت و همچنین مقاومت مردمی و شهادت رهبر انقلاب، بیان کرد: اربعین امسال، با توجه به مراسم تشییع پیکر رهبر شهید در ایران و عراق، طبیعتاً رنگ و بویی متفاوت دارد. به گزارش سینماخانه وبه […]

وحید رونقی، مجری تلویزیون و گوینده رادیو، درخصوص تمایز تولید محتوا پیرامون اربعین با سال‌های گذشته با توجه به تجربیات متفاوت و همچنین مقاومت مردمی و شهادت رهبر انقلاب، بیان کرد: اربعین امسال، با توجه به مراسم تشییع پیکر رهبر شهید در ایران و عراق، طبیعتاً رنگ و بویی متفاوت دارد.

به گزارش سینماخانه وبه نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سیما، رونقی ادامه داد: امسال اتحاد بسیار متفاوتی نسبت به سال‌های گذشته میان مردم ایران و عراق شکل گرفته است. این برادری و پیوندی که میان دو ملت وجود دارد، باید بیش از گذشته در رسانه دیده و نشان داده شود.وی افزود: ما یک اقلیم و یک ایران فرهنگی هستیم و جای این نگاه در رسانه ملی خالی است. با توجه به تجربه‌ای که پشت سر گذاشتیم، برخی کشورها نیز در سوگ رهبر شهید ما عزادار بودند. طبیعی است که مردم این کشورها در موقعیتی مشابه اربعین گرد هم بیایند. باید این افراد را پیدا و معرفی کنیم، به‌ویژه کسانی را که برای نخستین‌بار در میان جمعیت زائران اربعین در مسیر نجف تا کربلا حضور پیدا می‌کنند و باید واقعیت‌هایی را به تصویر بکشیم که در سال‌های گذشته دیده نشده است. پس اربعین امسال باید با سال گذشته و حتی با سال‌های پیش از آن تفاوت داشته باشد.
رونقی تصریح کرد: اجتماع‌های مختلف، معناهای متفاوتی دارند. اجتماع مردم مسلمان در مسجد یک معنا دارد، اجتماع مسلمانان در حج معنای دیگری دارد و اجتماع شیعیان در اربعین نیز معنای خاص خود را دارد. به نظر من، همین اجتماع، همان‌طور که رهبر شهید نیز فرموده‌اند اربعین حسینی همان‌طور که مسجد، حج، دعای روز عرفه و سخنرانی‌های مذهبی نیز ظرفیت رسانه‌ای دارند، ذاتاً خاصیت رسانه‌ای دارد. ما باید همین ظرفیت را منعکس کنیم، نباید چیزی به آن اضافه کنیم و نباید چیزی از آن کم کنیم. باید هر آنچه را که در واقعیت وجود دارد، همان‌گونه که هست به نمایش بگذاریم.
این مجری ضمن اشاره به استفاده از شعار «باید برخاست» در تولید محتوای اربعینی اظهار کرد: به نظرم «باید برخاست» بیانگر یک خیزش عظیم مردمی است و فقط به مرزهای ایران محدود نمی‌شود و در میان بسیاری از علاقه‌مندان به فرهنگ ایرانی – اسلامی نیز شکل گرفته است. یکی از اقداماتی که تاکنون به‌درستی انجام شده و باید ادامه پیدا کند، تولید سرود است. سرودها می‌توانند به تولید نغمه‌های ماندگار اربعینی کمک کنند. گاهی می‌بینیم یک سرود به زبان‌های مختلف و با اجراهای گوناگون ارائه می‌شود با اینکه محتوا و ملودی یکی است، اما زبان تغییر می‌کند. اگر این روند محتواسازی ادامه پیدا کند، نغمه‌ها می‌توانند به زبان مشترک همه کسانی تبدیل شوند که با زبان‌های مختلف، درباره یک موضوع مشترک می‌اندیشند و می‌خواهند در یک خیزش عظیم مردمی‌شرکت کنند.
وی درخصوص تقویت نگاه امتی و جهانی به اربعین در تولیدات صداوسیما نیز عنوان کرد: در این زمینه نیز تااندازه‌ای موفق بوده‌ایم، اما کمی‌به تکرار رسیده‌ایم. چالش اصلی این است که قاب‌های متنوعی نداریم. معمولاً از این امت واحد، تصویری مشابه با جمله‌هایی ثابت و کلیشه‌ای ارائه می‌کنیم. این روند می‌تواند ارزش‌هایی را که این امت برای آن‌ها خیزش کرده است، کاهش دهد و به این ظرفیت آسیب برساند. باید به دنبال قاب، حرف و روایت تازه باشیم. باید به همه اقشار فرصت بدهیم تا از این امت واحدی که درباره آن سخن می‌گوییم، نمایندگی کنند.
رونقی یادآوری کرد: مرحوم علی سلیمانی زمانی در پیاده‌روی اربعین سراغ افراد خارجی‌زبانی رفت که فقط برای مشاهده این راهپیمایی آمده بودند. این یک نگاه متفاوت بود. باید پرسید چرا آن محتوا با بسیاری از تولیدات دیگر تفاوت داشت؟ چون زاویه دید متفاوتی داشت. باید ببینیم چه کسی در اربعین کار تازه‌ای انجام می‌دهد، چه کسی با گذشته‌ای متفاوت در این راهپیمایی حضور پیدا کرده است و چه داستان‌های دیگری در این مسیر وجود دارد. مشکل از آنجا ناشی می‌شود که کار را برای خودمان ساده گرفته‌ایم، چند اقدام فوری انجام می‌دهیم و سال بعد نیز همان روند را تکرار می‌کنیم. در حالی که برنامه‌سازی مؤثر، به ریسک‌پذیری، جست‌وجو و کشف سوژه‌های تازه نیاز دارد.
وی گفت: برای نمونه، برنامه «ماه‌عسل» به این دلیل موفق بود که سراغ آدم‌های عادی با داستان‌های متفاوت زندگی می‌رفت. ما اکنون حتی به دنبال قصه‌ها هم نمی‌رویم. سراغ سوژه‌های خاص نمی‌رویم و درنهایت ترجیح می‌دهیم چندچهره مشهور را با خودمان به پیاده‌روی اربعین ببریم. حضور آن‌ها محترم است، اما این رویکرد هیچ‌گاه جای پرداختن به داستان زندگی مردم عادی را نمی‌گیرد. اگر بخواهیم اربعین را از یک راهپیمایی چندروزه به سبک زندگی در طول سال تبدیل کنیم، این شکل از تولید محتوا پاسخ‌گو نخواهد بود. زیرا برای چنین هدفی، محتوای مناسب تولید نشده است.

اخبار مرتبط

نظرات



آخین اخبار